Staňte se našimi fanoušky na:

Moje domácí bramborové gnocchi

Autor receptu: Sofii (348 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 30 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve si dáme vařit hrnec osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme najemno. Přidáme k nim ostatní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Solamylu přidáme 1 nebo 2 lžíce podle toho, jak jsou brambory škrobnaté. Těsto rozdělíme na tři díly, z každého utvoříme dlouhý váleček asi 1,5 cm v průměru a ten nakrájíme na špalíčky 3 cm dlouhé. Každý špalík nakonec trochu zmáčkneme vidličkou. Gnocchi vhodíme do vařící vody, přikápneme pár kapek oleje, zamícháme a vaříme jen chvilku, dokud nevyplavou. Pak je ihned scedíme a můžeme podávat.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

roxana-zdena |11. května 2013
Zkusím, mám nerada klasické... Odpovědět
JanaB |10. května 2013
Vyzkouším. Odpovědět
dagmar.gebauerova.9 |10. května 2013
už vím co budu mít zítra k večeři Odpovědět
eviti |10. května 2013
také vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!