Frgály jak z farmářských trhů
30
10
18
Do trošky vlažného mléka dáme lžičku cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do prosáté hladké mouky přidáme sůl, krupicový cukr, vanilkový cukr, přidáme změklé máslo, jeden vaječný žloutek a citronovou kůru z 1/2 ks citrónu. Vzešlý kvásek přidáme do mísy k ostatním ingrediencím, vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě cca 1 hodinu kynout zakryté utěrkou. Těsto rozdělíme na 12 dílků, z každého vytvoříme trojhránek, který pak zamotáme do tvaru rohlíku, na plechu vyloženém papírem na pečení necháme kynout dalších 20 minut. Loupáky potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme cca 15 minut.