Žampiónová mňamka podle mojí kamarádky
30
5
9
Nakrájíme si mrkev, petržel, celer na menší kousky. Maso si prošpikujeme slaninou a necháme den odležet v zelenině a olivovém oleji, soli a pepři. Druhý den si dáme na pánvičku slaninu, cibulku a vložíme maso, které necháme zatáhnout, poté vložíme všechnu zeleninu a přidávám i halali a koření - nové koření, pepř, bobkový list, sul. Dáme do trouby a pečeme až je maso měké. Maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme a propasírujeme, já pasiruji i dvakrát. Poté si do skleničky připravíme smetanu, trošku vody, mouku a přidávám i lžičku cukru aby se omáčka nesrazila. Maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat. Nejlépe s domácím knedlíkem! Dobrou chuť!