Jako malá jsem často v autě trpěla nevolností. Jednou měla s sebou moje maminka v krabičce rajskou omáčku s kolínky. Pomohla jako zázračný lék. Od té doby je rajská omáčka s těstovinami mým vyprošťovákem, z jakéhokoli druhu nevolnosti :-) Tato rajská je naprosto jednoduchá a trochu jiná, než ta, co znáte jako klasiku. Začneme tím, že dme vařit cca 1.5 litru (je to jen na vás) vody s bobkovým listem (zhruba 4 lístky), novým kořením a celým kuličkovým pepřem. Ideální je vařit koření tak 20-30 minut, ale pokud spěcháte, na chuti to nějak neubere. Do vody přidáme dva rajské protlaky, povaříme. Zahustíme námi zvoleným způsobem (klasickou jíškou, koupenou jíškou, majzenou...) a mícháme, dokud není omáčka zcela hladká. Dle naší chuti osolíme a osladíme (cukru se nebojte), případně opepříme, pro zpestření můžeme přidat i trochu chilli. Podáváme nejlépe s těstovinami.