Staňte se našimi fanoušky na:

Moje zelňajda

Autor receptu: Menzy (21 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
22× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejdříve si uděláme vývar z uzených kostí (používám nejčastěji žebra), přidáme nové koření, bobkový list, sůl a pepř (abych to nemusela pak lovit, dávám do čajového sítka). Vaříme cca 30 minut. Mezitím si nachystáme kysané zelí, vodu ze zelí nevylíváme, zelí pokrájíme. Na pánvičce si opečeme na kostky nakrájenou klobásu (nebo klobásový kabanos). Když už máme hotový vývar, přisypeme do něj zelí a kmín (pokud je kmín již v zelí, vynecháme). Vaříme, dokud zelí není měkké (samozřejmě pokud se vám s vývarem nechce dělat, použijete masox). Vytáhneme kosti, sítko s kořením, přidáme mouku a důkladně provaříme. Dle chuti dosolíme a přikyselíme (vodou ze zelí, pokud je zelí méně kyselé, použijeme ocet). Přidáme opečenou klobásu a obrané maso od kostí. Nakonec zjemníme smetanou (může být i zakysaná), přisypeme majoránku, necháme krátce prohřát. Vypneme a přidáme pár kousků másla. Podáváme s bramborem (možno vařit rovnou - přidává se zároveň se zelím), doma máme rádi i s pečivem. Ingredience jsou pouze cca, záleží na použitém množství zelí, kostí aj. Dobrou chuť!!!

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Jindriska8 |17. června 2013
Zelňačku dělám často! Odpovědět
Lenny |17. června 2013
už mám chuť Odpovědět
stanicka007 |9. června 2013
mňam, ukládám. Odpovědět
jitulka |6. června 2013
ukládám Odpovědět
Semyaza |5. června 2013
zkusím Odpovědět
zdenka.r |4. června 2013
ukládám, už teď na ni mám chuť :-) Odpovědět
PetaDomca |4. června 2013
také se na ní chystám Odpovědět
Zdenicka3 |4. června 2013
chystám se jí uvařit :) Odpovědět
petra.konfrstova |3. června 2013
dobrota!!! Odpovědět
maruskaji |3. června 2013
ukládám Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!