Rozmixovaný chleba pokropte 2 lžícemi studené vody a nechte vsáknout. V kuchyňském robotu nebo ještě lépe kuchyňském sekáčku rozmixujte česnek, chilli, římský kmín a sůl na pastu. Přidejte uzenou papriku, ocet, olivový olej a navlhčený chleba. Rozmixujte na omáčku, podle potřeby můžete přidat trochu vody. Uchovávejte v uzavřené sklenici, v chladničce vydrží až týden. Omáčka je výborná třeba s pečenými brambory nebo s lisovaným kořeněným bůčkem, který najdete mezi mými recepty: http://www.tradicnirecepty.cz/lisovany-koreneny-bucek/ Něco navíc: Červené jalapeño papričky jsou dužnaté a příjemně pálivé. můžete je nahradit běžnějšími dlouhými červenými chilli papričkami s tenčími stěnami, možná ale omáčka bude ostřejší. Sherry ocet můžete nahradit vinným octem nebo směsí vinného a balzamikového octa.