Předehřejte troubu na 150 °C (plynová trouba stupeň 2). Vymažte máslem dortovou formu o průměru 25 cm. Vysypte formu kakaem. V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném ohni čokoládu, máslo a granule instantní kávy. Přendejte do velké mísy. Nechte trochu vychladnout. Ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, šlehejte ve velké míse žloutky a mléko doběla, až zhoustnou. Vmíchejte do čokoládové směsi. Ve velké míse šlehejte vysokou rychlostí bílky a cukr, až se začnou tvořit měkké růžky. Vmíchejte do čokoládové směsi. Přendejte těsto do připravené formy. Pečte cca 1 hodinu, až bude těsto tuhé uprostřed. Nechte ve formě úplně vychladnout na drátěné mřížce. Uvolněte okraj formy a odstraňte ho. Dejte do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny. Ozdobte mousse trochou šlehačky a kávovým zrnkem těsně před tím, než budete podávat.