Leknínky s perníčkovou náplní
35
0
1
Všechny přísady do těsta uhněteme, zabalíme do fólie a necháme nejméně 30 minut v chladu. Pak na lehce pomoučeném válu a vykrájíme kolečka, přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme 10-12 minut na 175°C (plyn st.2). Polovinu vychladlých koleček potřeme rozehřátou mokka čokoládou a do ještě teplé polevy vtlačíme bonbonky - kávová zrnka a necháme ztuhnout v lednici. Nugát zahřejeme ve vodní lázni, promícháme s kávou rozpuštěnou v 1 lžíci horké vody a zbylá kolečka potřeme. Kolečka se zrnky přiklopíme na teplou nugátovou náplň. Rada: Pokud nemáme k dispozici bonbónky Kávová zrnka nebo Coffee beans, tak použijeme zrnka nemleté kávy.