Staňte se našimi fanoušky na:

Mokrá bábovka

Autor receptu: Alpenrose (509 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
16× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

V míse utřeme žloutky s polovinou cukru, pak střídavě vmícháme mléko a zbylý cukr, přidáme rozpuštěný tuk. Nakonec vmícháme mouku s práškem do pečiva a sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme asi 40 minut na 160-180°C, záleží na troubě každá peče jinak. Bábovka je upečená, když do ní zasuneme špejli a vytáhneme jí suchou, bez nalepeného těsta, pak vyklopíme z formy a pocukrujeme.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

hella|20. března 2013
Proč mokrá? Odpovědět
barbara3|26. února 2013
Zkusím to Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!