Dršťky ještě vcelku posypeme bohatě solí a promneme. Pak je očistíme a opláchneme. Vložíme do většího hrnce s vroucí vodou a vaříme cca 30 minut. Vodu slijme, přilijeme čistou vroucí vodu a znovu vaříme 30 minut. Opět slijeme a do třetice již dáme do hrnce studenou vodu, do které kromě drštěk dáme celou cibuli, celou mrkev, petržel, kousek celeru a osolíme. Vaříme 2 a 1/2 hodiny na mírném ohni pod pokličkou, dokud dršťky nejsou měkké. Pak je vyjmeme a necháme vychladnout, vývar přecedíme a necháme si cca 1 litr vývaru. Do hrnce dáme 3 lžíce vepřového sádla, vložíme nakrájenou cibuli a jen lehce ji orestujeme. Přidáme 2 lžíce hladké mouky a vytvoříme cibulovou jíšku, kterou zaprášíme 3 lžícemi sladké mleté papriky a podlijeme odloženým vývarem z drštěk, který dolijeme v hrnci ještě litrem vody. Rozmícháme dohladka a necháme provařit. Vychlazené dršťky nakrájíme na 4 cm široké pruhy a krájíme na nudličky o šířce cca 1/2 cm a vše pak přidáme do vroucího základu. Dochutíme na jemno rozetřeným česnekem se solí a necháme ještě 10 minut provařit. Nakonec ochutíme hrstí majoránky a mletým černým pepřem, promícháme a necháme "dojít".