Marcipánový dort
100
9
9
1. Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zaděláme kvásek. K mouce přidáme špetku soli a změklé máslo, ve zbytku mléka našleháme žloutky a spolu s kváskem přidáme k mouce a uhněteme těsto. Asi hodinu necháme kynout. 2. Z těsta odkrajujeme kousky, roztlačíme je do kolečka, doprostřed dáme lžíci oslazeného tvarohu, uzavřeme k sobě a vzniklé kuličky dáváme na plech vyložený pečícím papírem uzavřenou stranou dolů. Do každého koláčku uděláme prohlubeň a naplníme ji povidly. Po okrajích potřeme rozšlehaným vejcem a střed posypeme drobenkou. Drobenka: 80 g másla, 80 g krupicového cukru, 100-120 g hrubé mouky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut dozlatova.