Staňte se našimi fanoušky na:

Moravské koláče

Autor receptu: Martina (22 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

1. Z malého množství mléka, cukru a nadrobeného droždí zaděláme kvásek. K mouce přidáme špetku soli a změklé máslo, ve zbytku mléka našleháme žloutky a spolu s kváskem přidáme k mouce a uhněteme těsto. Asi hodinu necháme kynout. 2. Z těsta odkrajujeme kousky, roztlačíme je do kolečka, doprostřed dáme lžíci oslazeného tvarohu, uzavřeme k sobě a vzniklé kuličky dáváme na plech vyložený pečícím papírem uzavřenou stranou dolů. Do každého koláčku uděláme prohlubeň a naplníme ji povidly. Po okrajích potřeme rozšlehaným vejcem a střed posypeme drobenkou. Drobenka: 80 g másla, 80 g krupicového cukru, 100-120 g hrubé mouky. Pečeme ve vyhřáté troubě na 160 stupňů asi 20 minut dozlatova.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Januse |20. listopadu 2013
hned bych si dala k ranní kávě Odpovědět
Márč |6. července 2013
Vypadají skvěle, ukládám...:-) Odpovědět
miri3 |16. června 2013
máme rádi Odpovědět
martinnatr |9. června 2013
nádherná klasika Odpovědět
monies87 |6. března 2013
právě jsem je dopekla, super! Odpovědět
jana.remkova.7 |5. března 2013
Nádherné. Přidávám foto. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!