Staňte se našimi fanoušky na:

Moravské zelí

Autor receptu: Radus (12 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Hlávku zelí nakrouháme do velkého hrnce, zalejeme vodou, osolíme, okmínujeme a uvaříme do poloměkka. Na cca polovině sádla uděláme z mouky světlou jíšku, kterou smícháme s ocezeným zelím a dusíme do měkka. Dle potřeby podléváme vodou. Na pánvi rozpustíme sádlo a osmažíme cibulku s anglickou slaninou. Množství sádla záleží na tučnosti slaniny. Cibuli s anglickou přidáme k měkkému zelí a zelí dochutíme pepřem, popřípadě solí a dokyselíme octem dle chuti.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

-1 |22. července 2013
dobrá klasika Odpovědět
tepito |28. června 2013
miluju Odpovědět
wieruska |28. června 2013
dobré Odpovědět
lucahal |25. června 2013
super Odpovědět
Rockerka|28. června 2013
zkusím páč zelíčko miluji Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!