Vepřové maso důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, bůček vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme. Do pekáčku vložíme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, oloupaný a nasekaný česnek (ne drcený), vložíme maso, podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme při vyšší teplotě. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou, aby se cibule s česnekem nepřipálily. Pokud je maso příliš libové, přidáme trochu sádla. Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou mouky, osmahneme, zalijeme trochou vody, povaříme a na talířích nalijeme na maso. Jako přílohu můžeme podávat bramborové knedlíky, sladké nebo kysané dušené zelí nebo špenát.