Staňte se našimi fanoušky na:

Moravský brabec

Autor receptu: yuzum (768 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Vepřové maso důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky, bůček vykostíme a nakrájíme na silnější plátky. Maso osolíme a opepříme. Do pekáčku vložíme oloupanou, nahrubo nasekanou cibuli, oloupaný a nasekaný česnek (ne drcený), vložíme maso, podlijeme horkou vodou a v troubě pečeme při vyšší teplotě. V průběhu pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou, aby se cibule s česnekem nepřipálily. Pokud je maso příliš libové, přidáme trochu sádla. Doměkka a dozlatova upečené maso vyjmeme, šťávu zahustíme lžičkou mouky, osmahneme, zalijeme trochou vody, povaříme a na talířích nalijeme na maso. Jako přílohu můžeme podávat bramborové knedlíky, sladké nebo kysané dušené zelí nebo špenát.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

piškot |30. září 2014
1+++ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!