Mořské štiky necháme rozmrazit, pak je osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a 2 lžícemi rozpuštěného másla. Potom je uložíme asi na 10 minut do chladu odležet. Omyté a jádřinců zbavené papriky nakrájíme na proužky. Hladkou mouku smícháme s mletou paprikou a touto směsí odleželé rybí maso lehce poprášíme. Na pánvi rozehřejeme olej a po obou stranách na něm ryby dozlatova opečeme. Pak je vyjmeme a do výpeku přidáme lžíci másla, sardelovou pastu a zamícháme. Do této směsi přidáme nakrájené papriky a krátce podusíme. Ryby rozdělíme na talíře, obložíme paprikami, ozdobíme plátky citronu a čerstvou petrželkou. Podáváme s bramborami (vařené,pečené) a můžeme je ještě pokapat ochuceným výpekem.