Z mořské štiky stáhneme kůži, vyřízneme páteř, osolíme, opepříme drceným bílým pepřem a posypeme kořením na ryby. Maso pokapeme cironovou šťávou a díly svážeme naolejovaným provázkem dohromady tak, že vytvoříme malou roládu. Na alobalovou fólii rozetřeme máslo, přendáme na ni svázanou rybu, posypeme ji nasekanou petrželkou, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, bobkový list a vše důkladně zabalíme. Na koncích fólie utáhneme jako bonbon a štiku pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 15 minut. Pomerance rozkrojíme příčně na polovinu a vymačkáme z nich všechnu šťávu. Máslo rozpustíme, zaprášíme moukou, mírně orestujeme, přidáme kari a zalijeme bílým vínem. Základ provaříme až zhoustne, vložíme nakládaný pepř, přidáme šťáu z vymačkaných pomerančů a asi 10 minut převaříme. Na závěr za stálého míchání zjemníme smetanou. Maso vyjmeme z alobalu, rozbalíme a narkájíme na špalíky, přelijeme horkou omáčkou a podáváme posypané zelenou petrželkou a zdobené proužky pomerančové kůry.