Staňte se našimi fanoušky na:

Mořský ďas po thajsku

Autor receptu: JIHOR (462 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěnou rybu vykostíme a rozdělíme na 4 porce, osmažíme do křupava na rozpáleném oleji. Pak vyndáme z pánve a necháme v teple pod pokličkou. Do rozpáleného oleje vmícháme rozetřený česnek, jemně pokrájenou šalotku, kari pastu, nadrobno posekané chilli papričky. Krátce osmahneme a zalijeme troškou vody, přidáme na plátky nakrájené shiitake, bambusové výhonky, na nudličky nakrájenou zeleninu, sójovou a rybí omáčku. Dochutíme špetkou soli a cukru, necháme projít varem a chviličku dusíme pod pokličkou. Touto pálivou omáčkou přelijeme rybu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JIHOR |18. řijna 2015
Ano, máte pravdu, ryba je drahá, ale ne nedostupná. Náš soused (od kterého jsme si kus ďasa koupili) ji objednává někde u Prahy. Kilo vyjde kolem 600,- Kč, takže ty 4 porce vyjdou cca na 480,- Kč. Pokud jsme sami, tak si uděláme jen 2 porce, čili za poloviční cenu, a to jednou za čas utáhneme. Ale jinak děkujeme za připomínku, je naprosto správná. Odpovědět
david.kruml.1 |17. řijna 2015
Super recept, jen asi použiju jinou mořskou rybu, přeci jen ďas u nás není zrovna běžnou ani levnou rybou. Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!