Staňte se našimi fanoušky na:

Moučník s jablky a hrozny

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Oloupaná jablka nakrájíme a dáme do kastrůlku se 150ml vody a citronovou šťávou, povaříme asi 3 minuty, přecedíme a necháme okapat. Víno očistíme a nakrájíme na plátky. Z bílků a poloviny cukru ušleháme pevný sníh. Máslo, žloutky, oba cukry a nastrouhanou citronovou kůru ušleháme do pěny. Obě hmoty spojíme a vmícháme mouku s práškem. Hotové těsto rozdělíme na poloviny a rozetřeme do dvou forem. Do jedné naskládáme víno, do druhé formy jablka. Z mouky, cukru a másla vypracujeme drobenku a posypeme oba koláče. Obě formy dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 180°C. Pak necháme zchladnout ve formách a studené koláče vyndáme. Každý rozkrájíme na 8 dílů Ze smetany a vanilkového cukru ušleháme pevnou šlehačku a vmícháme do ní zakysanou smetanu. Náplň nastříkáme na díly koláče s vínem, na ně dáme jablkové díly a posypeme skořicí.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!