Staňte se našimi fanoušky na:

Mousse au Chocolat

Autor receptu: Monique (403 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
11× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Čokoládu nalámeme do mísy, vyvoříme vodní lázeň a za postupného míchání rozpustíme. Sejmeme z ohně a pomalu vmícháme máslo. Necháme lehce vychladnout. Ušleháme sníh, který lehce posolíme. Přisypeme cukr a pokračujeme ve šlehání, dokud nebude sníh tuhý. Vmícháme do něj připravenou teplou čokoládu. Vanilkový lusk rozřízneme, semínka nožem vyjmeme a zamícháme do smetany, ze které ušleháme šlehačku a přimícháme do čokolády. Vše děláme pomalu a jemně, aby se nevytvořily hrudky. Pěnu dáme do sklenic a necháme minimálně dvě hodiny uležet. Zdobíme ovocem, čokoládovými hoblinami či mátovými lístky.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Proxi |18. ledna 2014
Mňam :-)) Odpovědět
yuzum |17. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
svatava.adamova |6. ledna 2014
mnam :) Odpovědět
misa.svubova |4. ledna 2014
to musí být dobrota.. :-) Odpovědět
pastelkat |3. ledna 2014
ukladam mezi oblibene Odpovědět
hana.molcarova |31. prosince 2013
to bude dobrota :) Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!