Pozn.: Přesné ingredience na výrobu čokoládové směsi jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Připravte si čtvercovou formu 23 x 23 cm a vyložte ji papírem na pečení. Tvarohová směs: Ve velké míse ušlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, tvaroh a cukr do krémova. Vešlehejte pomerančovou kůru, čerstvou pomerančovou šťávu a kukuřičný škrob. Přidejte vejce a dobře rozmíchejte. Čokoládová směs: Pozvolna rozpusťte nahrubo nasekanou hořkou čokoládu (250 g) a máslo (60 g) v nádobě s dvojitým dnem. Odstavte a nechte vychladnout. Vmíchejte cukr krystal (150 g) a vanilkovou esenci (2 lžičky). Přidejte rozšlehaná vejce (2 kusy s 2 lžícemi studené vody) a pak mouku hladkou (75 g). Nalijte čokoládovou směs do připravené formy. Na čokoládovou spodní vrstvu naneste lžící tvarohovou směs. Tenkou kovovou špachtlí promíchejte obě vrstvy tak, že vytvoříte mramorování. Pečte cca 25-30 minut, dokud těsto při okrajích lehce nevyběhne a ve středu nebude tuhé. Nechte zcela ztuhnout ve formě a pak nakrájejte na řezy.