Staňte se našimi fanoušky na:

Mramorové bábovičky

Autor receptu: FOTOrecepty (172 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
1× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Broskve omyjte, oloupejte a nakrájejte na čtvrtiny. Změklé máslo nakrájejte na kousky a vyšlehejte s cukrem a žloutky do pěny. Z bílků a soli vyšlehejte pevný sníh. Mouku prosijte a střídavě se sněhem vmíchejte do máslové hmoty. Nakonec přidejte 2 lžíce vyšlehané šlehačky. Formičky na bábovičky důkladně vymažte tukem a vysypejte hrubou moukou. Rozdělte do nich kousky broskví. Na ně nalijte 2/3 těsta. Zbylé těsto promíchejte s kakaem a přidejte do formiček. Obě těsta zlehka promíchejte špejlí, aby vzniklo mramorování. Naplněné formičky vyskládejte na plech. Pečte v předem vyhřáté troubě při 170 °C asi 20 minut. Bábovičky nechte zchladnout, vyklopte, můžete trochu pocukrovat moučkovým cukrem a ozdobte zbylou šlehačkou a nakrájenou broskví.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

PetulkaH |15. června 2013
někdy zkusím Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!