Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě.Jahody zbavíme stopek a opláchneme je.Necháme je trochu oschnout, a poté jich asi 2/3 rozmixujeme s polovinou moučkového cukru.Pyré propasírujeme přes hustý cedník.Dvě lžíce pyré zahřejeme a necháme v něm rozpustit želatinu.Pozor,želatina se nesmí vařit.Vmícháme zbylé jahodové pyré a likér.Směs necháme vychladnout a lehce zeželírovat.Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku.Do šlehačky po čístech opatrně vmícháme vychlazené pyré se želatinou a zbylý cukr.Zbylé jahody nakrájíme na malé kostičky.POstupně je zamícháme do připraveného krému.Jednu karlovarskou oplatku vložíme na dno dortové formy a rozetřeme na ní připravený krém.Navrh přiložíme druhou oplatku a lehce přitlačíme.Dort necháme v mrazáku ztuhnout.