Těsto: 3 bílky, špetka soli, 175g cukru krupice Obložení: 3 plátky želatiny, 375g malin, 7g čiré polevy, žloutků, 125ml bílého vína, 120g cukru krupce, 400ml smetany, nahrubo nastrouhaná bílá čokoláda a lístky meduňky na ozdobení Troubu rozehřejeme na 80°. Ušleháme bílky se špetkou soli a pak zašleháme po částech cukr. Tuto pusinkovou hmotu nalijeme do dortové formy (průměr cca 26cm), vyložené pečícím papírem, stěrkou ji uhladíme a v otevřené troubě necháme dortový základ nejméně 3 hodiny (až 4) při minimální teplotě péct. Vyjmeme, rozepneme boční stěnu formy a zespodu opatrně vyndáme pečící papír. Korpus necháme zcela vychladnout. Želatinu namočíme,maliny přebereme a některé celé dáme stranou na ozdobu. Polovinu malin rozmačkáme vidličkou na kaši. Rozděláme podle návodu na obalu čirou polevu a takto upravené maliny do ní zamícháme. V horké vodní lázni umícháme do pěny žloutky s vínem a cukrem. Želatinu slijeme, vymačkáme a vmícháme ji ke žloutkovému krému. Pak jej dáme zchladit do studené vodní lázně. Mezitím pevně ušleháme smetanu a do žloutkové hmoty ji postupně zapracujeme.Krém rozdělíme napůl. Jednu polovinu smícháme s polevou a s rozmačkanými malinami. Dortový základ znovu uzavřeme do pečící formy, natřeme jej žloutkovým krémem a pak na dort rozdělíme druhou polovinu krému s polevou a malinami. Dort dáme na 3 hodiny zmrznout do mrazničky. Vyjmeme a ozdobíme jej malinami, čokoládou a lístky meduňky.