V kastrůlku smícháme vodu s krupicovým a hroznovým cukrem a přivedeme k varu. Ze směsi oddělíme třetinu, necháme ji mírně zchladnout, přilijeme ji k syrovým žloutkům a dobře rozmícháme. Žloutkovou směs přilijeme ke zbylé teplé cukrové směsi a znovu důkladně promícháme (chceme-li si být jistější, že hmota dobře ztuhne, můžeme ji ještě na chvilku ponořit i s nádobou do horké vodní lázně a zahřát, ale ne moc, aby se žloutky nesrazily). Takto připravenou směs stále šleháme, dokud nevychladne. Smetanu vyšleháme ne zcela do tuha (ale musí být pevná) a zlehka ji vmícháme do vychladlé žloutkové hmoty. Vhodnou formu (například na srnčí hřbet) vyložíme mikrotenovou fólií, naplníme ji připravenou hmotou, vložíme do mrazničky a necháme zamrazit nejlépe do druhého dne. Před podáváním mražený krém necháme asi 10 - 15 minut povolit při pokojové teplotě, nakrájíme ho na řezy, rozdělíme na dezertní talířky, ozdobíme kuličkami bílého rybízu a podáváme. Rybíz můžete přidat i přímo do šlehačkové hmoty, těsně předtím, než ji naplníte do formy a dáte zamrazit.