Staňte se našimi fanoušky na:

Mrazíci

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
2× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Těsto: 250g hladké mouky, 80g moučkový cukr, 1 lžička jedlé sody, 50g medu, 30g másla, 1 vejce, 1 lžička perníkového koření, tuk na plechy Poleva: 1 bílek, 150g moučkového cukru, 2 lžíce citron.šťávy, pár kapek červeného potravinového barviva. Mouku s moučkovým cukrem prosijeme a smícháme se sodou. Přidáme med, máslo, vejce a perníkové koření. Vypracujeme pevné nelepivé těsto. Zabalíme ho a necháme do druhého dne v chladu odpočinout. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrájíme z něj kousky ve tvaru hlaviček. Rozložíme je na vymaštěné plechy a pečeme v předehřáté troubě na 180° cca 15 minut. Po upečení je necháme mírně vychladnout na plechu, pak je přendáme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně. Bílek utřeme s cukrem a citron. šťávou na hladkou, lesklou polevu. Asi polovinu jí odebereme a obarvíme na červeno. Pomocí malých papírových kornoutků namalujeme, oběma druhy polevy na perníčky, obličeje a čepice. Necháme zaschnout - nejlépe do druhého dne.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

JIHOR |2. prosince 2015
Tyhle perníčky jsem dělala už před 2 roky a měly velký úspěch. Odpovědět
Alpenrose |27. května 2014
***** Odpovědět
Maty |26. května 2014
moc hezké Odpovědět
Alma |20. dubna 2014
uloženo Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!