K prosáté mouce s oběma cukry přidáme skořici, kůru a nakrájené máslo. Směs promneme prsty na hrudky, přidáme vejce a uhněteme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v lednici nejméně 30 minut odležet. Ovoce (např. meruňky) propláchneme vroucí vodou, osušíme, nakrájíme na kousky a promícháme s pískovým cukrem. Za stálého míchání vaříme v kastrolu s pomerančovou šťávou na mírném ohni tak dlouho, až se téměř všechna šťáva vsákne, pak necháme úplně vychladnout. Koláčovou formu (prům.22cm) vymažeme tukem, 2/3 těsta rozválíme mezi dvěma foliemi na polát silný 5mm a větší než dno formy. Těstem vyložíme dno i stěny formy. Náplň rozětřeme na těsto, posypeme ořechy a překryjeme proužky zbylého těsta do mřížky. Okraje zarovnáme a pečeme 10 minut na 200°C, pak teplotu snížíme na 180°C a dopečeme 15-20 minut.