Mouku promíchat s práškem do pečiva, přidat moučkový i vanilkový cukr, na kostičky nakrájený změklý tuk a vejce. Vypracovat hladké nelepivé těsto, zabalit do fólie a 30 minut nechat v chladu odležet. Oloupané hrušky bez jídřinců nakrájet na plátky, vsypat do kastrolu, podlít vodou, zasypat krupicovým cukrem a podusit doměkka. Ke změklým hruškám vmíchat rozinky a strouhané mandle. Do vroucí směsi vlít oba pudinkové prášky rozmíchané ve 200 ml vody. Za stálého míchání vařit 2 minuty. Polovinu těsta rozválet na plát, přendat na plech s vyšším okrajem a pečícím papírem. Plát propíchat vidličkou a nechat 15 minut na 200°C předpéct. Na předpečené těsto rozetřít horkou hruškovou náplň, ze zbylého těsta vytvarovat silnější pramínky a rozložit je na koláč do mřížky. Koláč dopéct 40 minut na 180°C.