Z mouky, prdopeč, mletých mandlí, tuku, cukru, špetky soli, vejce a lžíce studené vody uhněteme hladké těsto. Dáme asi na hodinu do chladničky. Višňovou šťávu, 200 ml vody a 4 lžíce likéru smícháme a přivedeme k varu. Přidáme višně a cca 5 minut vaříme. Pudink utřeme s trochou vody, přidáme do kompotu a za stálého míchání asi minutu povaříme. Formu na koláč (prům. asi 26 cm) vymažeme tukem a vysypeme polovinou strouhanky. Na pomoučeném vále z těsta vyválíme kruh prům asi 30 cm a vložíme ho do formy. Pevně přitiskneme a přečnívající okraje odřízneme. Těsto několikrát propíchneme vidličkou, posypeme ho zbytkem strouhanky a mandlovými lupínky. Zbytky těsta vyválíme a nakrájíme na 1/2 cm široké proužky. Na těsto ve formě rozdělíme kompot, na něj jako mřížku dáme proužky těsta a na okrajích přitiskneme. Koláč pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě asi 25 minut. Mascarpone ušleháme se smetanou, 3 lžícemi moučkového cukru, citronovou šťávou a zbytkem mandlového likéru. Vychladlý koláč pocukrujeme moučkovým cukrem. Krém z mascarpone dáme zvlášť.