1) Mrkev očistíme a nastrouháme na jemno. 2) PŘIPRAVÍME SI TĚSTO: - Do vlažného mléka se lžičkou cukru rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek. - Obě mouky prosyjeme do mísy, osolíme, přidáme cukr, rozpuštěné máslo se sádlem a žloutky. - Nakonec přidáme i kvásek a vypracujeme hladké těsto. - Necháme kynout aspoň hodinu na teplém místě. 3) PŘIPRAVÍME NÁPLŇ: - Na másle dusíme mrkev, krupicový a vanilkový cukr, rum, fenykl a pepř. - Dusíme 10 minut. - Necháme vychladit. - Pokud mrkev pustila moc šťávy, buď ji slijeme nebo zahustíme mákem. 4) PŘIPRAVÍME MRKVANCE: - Z těsta vytváříme placky a balíme do nich náplň. - Pokládáme je na plech dost daleko od sebe, aby se nespekly. - Potřeme je bílkovou směsí a necháme 15 minut kynout. 5) PEČEME na 180 °C asi 30 minut. 6) Ještě teplé potřeme teplým máslem a pocukrujeme.