Staňte se našimi fanoušky na:

Mrkvové moučníky

Autor receptu: Estrella (503 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

ŘEZY 4 žloutky, 4 bílky, 200g cukru, 200g syrové mrkve, citronová kůra, 100g sekaných oříšků podle chuti, 60g piškotové strouhanky, 80g dětské krupičky, meruňková marmeláda, na polevu 120g moučkového cukru a 1 lžíci rumu, na plech máslo a strouhanka Žloutky s cukrem a citronovou kůrou utřeme a zatřeme jemně ustrouhanou mrkev. S tuhým sněhem ušlehaným z bílků promícháme krupičku, piškotovou strouhanku a sekané oříšky. Smícháme se žloutky s mrkví, a hmotu rozetřeme ve vrstvě na prst silné, na vymazaný a vysypaný plech, pečeme asi 35 minut při 175°C. Upečený plát překrojíme, jednu polovinu namažeme marmeládou, druhou polovinu přiklopíme a pomažeme polevou z moučkového cukru a rumu. Hotové můžeme přizdobit nočkem marmelády. BÁBOVKA 350g špaldová mouka hrubá, 230g cukr moučkový, 130g másla, 4 žloutky, 4 bílky, 1/2 l mléka, 3 mrkve, 1 sáček vanilk. cukru, 1 sáček prodopeč, máslo a mouka hrubá na formu, kokosová poleva, barevné cukrářské zdobení Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, pak jeden po druhém vmícháme žloutky a ještě šleháme. Jemně nastrouhanou mrkev promícháme s moukou, smíchanou s prdopeč. Mouku s mrkví po částech přidáváme do žloutkové směsi, přidáme mléko a na konec vmícháme tuhý sníh z bílků. Připravené těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy, pečeme asi 40 minut na 180°C. Upečenou bábovku necháme chvíli ve formě, pak ji vyklopíme a po vychladnutí přelijeme kokosovou polevou, posypeme barevným zdobením a necháme zaschnout. Kokosová poleva - 5 bílků, 25dkg moučkového cukru, 14 dkg kokosové moučky Bílky utřeme s cukrem a nakonec vmícháme kokos. ŠÁTEČKY 300g hrubé špaldové mouky, 1/4kg mrkve, 1/4 kg másla, 1/2 sáčku prdopeč, džem podle chuti, moučkový a vanilkový cukr na obalení, tuk na plech Mouku s prdopeč, jemně nastrouhanou mrkev a tuk zpracujeme na těsto. Rozválíme a nakrájíme na čtverečky, naplníme džemem, přehneme do trojúhelníčků a okraje pevně přitiskneme. Na vymazaném plechu upečeme v horké troubě a ještě teplé obalíme v moučkovém a vanilkovém cukru.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!