Pracovní postup:
- Dvě vajíčka ušleháme s půl litrem mléka a mouky tolik, až se vám bude zdát, že je těsto tak akorát řídké nebo husté na palačinky. Do těsta nastrouháme dvě menší až střední mrkve, trochu osolíme a nakonec přidáme trochu oleje (za tuto radu jsem velice vděčná - když do těsta přidáte olej, není třeba na něm už pak smažit, je to skvělá vychytávka).
- Smažíme palačinky a zároveň si díme ho kastrolu vařit špenát podlitý trochou vody. Když je hotový, osolíme, opepříme, přidáme stroužek česneku a půl vaničky tvarohu.
- Hotové palačinky nejprve potíráme tenkou vrstvou tvarohu (druhá půlka vaničky), na něj dáváme špenátovou směs a balíme.
- Zabalené palačinky naskládáme do pekáče, poklademe plátky sýra a šunky a dáme na cca 20min.zapéct do trouby.
Něco navíc:
Nebojte se toho, že palačinky budou vypadat tmavší, tak nějak hnědě. Nejsou spálené, naopak, díky tomu, že se obejdeme bez smažení ve vrstvě oleje, jsou mnohem chutnější.