Staňte se našimi fanoušky na:

Mrkvové palačinky se špenátem a tvarohem

Autor receptu: Esmé (30 receptů)

To jsem takhle dostala chuť na palačinky a dlouho jsem nemohla vymyslet, s čím. Trochu jsem se inspirovala a trochu improvizovala.

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

  1. Dvě vajíčka ušleháme s půl litrem mléka a mouky tolik, až se vám bude zdát, že je těsto tak akorát řídké nebo husté na palačinky. Do těsta nastrouháme dvě menší až střední mrkve, trochu osolíme a nakonec přidáme trochu oleje (za tuto radu jsem velice vděčná - když do těsta přidáte olej, není třeba na něm už pak smažit, je to skvělá vychytávka).
  2. Smažíme palačinky a zároveň si díme ho kastrolu vařit špenát podlitý trochou vody. Když je hotový, osolíme, opepříme, přidáme stroužek česneku a půl vaničky tvarohu.
  3. Hotové palačinky nejprve potíráme tenkou vrstvou tvarohu (druhá půlka vaničky), na něj dáváme špenátovou směs a balíme.
  4. Zabalené palačinky naskládáme do pekáče, poklademe plátky sýra a šunky a dáme na cca 20min.zapéct do trouby.

Něco navíc:

Nebojte se toho, že palačinky budou vypadat tmavší, tak nějak hnědě. Nejsou spálené, naopak, díky tomu, že se obejdeme bez smažení ve vrstvě oleje, jsou mnohem chutnější.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Mendy |13. dubna 2013
ukládám Odpovědět
syslopis|19. dubna 2013
Určitě si to uvaříme! Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!