Heru vyšleháme s 25g sladidla do pěny a po jednom zašleháme žloutky a po částech olej. Do světlé žloutkové pěny vmícháme citronovou kůru. Mouku prosejeme s prdopeč a vmícháme do pěny. Přidáme najemno nastrouhanou mrkev a mandle, bílky vyšleháme spolu s citronovou šťávou dotuha a sníh po lžících zapracujeme do těsta. Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme 35 minut při 180°. Korpus necháme chvíli chladnout ve formě, pak ho vyndáme, na mřížce necháme úplně vychladnout, zabalíme do fólie a dáme přes noc do lednice. Na krém rozehřejeme v kastrolu 30g másla, přisypeme mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji mlékem a metličkou prošleháme. Bešamel za stálého míchání vaříme na mírném ohni, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme z ohně, přendáme do misky a za častého míchání vychladíme. Zbytek změklého másla vyšleháme se 70g sladidla a vanilkovou esencí, a po částech vešleháme bešamel. Krém necháme v chladu asi 35 minut tuhnout. Marcipánovou hmotu rozdělíme na části podle požadovaného množství mrkviček na ozdobu. Vytvarujeme je, ze zelené hmoty vytvarujeme nať, troškou studené vody ji přilepíme k mrkvičkám a necháme zaschnout. Korpus 2x prořízneme, díly potřeme 5-8mm silnou vrstvou krému, korpus opět spojíme a uložíme v chladu. Dia čokoládu rozlámanou na kousky rozehřejeme ve vodní lázni spolu se ztuženým tukem a vzniklou polevou přelijeme dort a rozetřeme ji i po obvodu. Polevu necháme zaschnout a dort ozdobíme marcipánovými mrkvičkami. FALEŠNÝ DIA MARCIPÁN : 270g polotučného sušeného mléka, 30g sladidla Cukren, 1 lžíce kukuřičného sirupu, 2 lžíce horké vody, 1 lžička oleje, 1 lžička mandlového nebo vanilkového aroma, + oranžové a zelené barvivo na mrkvičky. TIP: Marcipánové dekorace na dort můžeme vynechat a nahradit je skutečnými malými "baby" mrkvičkami.