Tvarohovo-povidlové řezy
45
13
9
Smetanu v kastrůlku postavte na mírný žár a přiveďte k mírnému varu. Do mísy umístěné nad rendlíkem plným vroucí vody dejte žloutky a cukr a šlehejte za mírného žáru do světlého krému. Mučenkové plody rozřízněte napůl a dřeň vydlabejte. Proceďte a šťávu uchovejte, jadérka vyhoďte. Když se smetana začne vařit, vlijte do ní žloutkovou směs a prošlehejte. Ve vroucí vodní lázni neustále míchejte, až směs ulpívá na obrácené lžíci. Přidejte šťávu z mučenky a vařte ještě minutu. odtáhněte z plotny a směs vlijte do mísy. Po vychladnutí dejte ještě na 4 hodiny do chladničky. Krém můžete podávat samotný, přelitý přes ovocný salát nebo použít k plnění řezů či piškotových korpusů.