Potřebujeme velký plech do trouby s vysokým okrajem. + Nejprve si připravíme marinádu. Olej zamícháme s hořčicí, kořením, solí a na kousky polámané bobkové listy. + Maso nakrájíme na plátky, ty naklepeme, jenom trochu a nakrájíme na čtverce o velikosti cca 3 – 4 cm. Pak maso vložíme do mísy a zalijeme připravenou marinádou. Pořádně promícháme. Dáme do ledničky na cca 10 hodin. Na stejně velké plátky nakrájíme cibuli i slaninu. Do pekáče skládáme postupně - vždy kousek masa, kousek cibule, kousek slaniny a to pořád opakovat, skládáme do dlouhých řad, do pekáče se vejde cca 5 dlouhých řad. Maso prostě nacpeme všude kde se dá – s cibulí a slaninou Ale pozor – musí být nastojato. Zbytek nálevu nalijeme na maso v pekáči. Masa, slaniny a cibule by mělo být tolik, aby byl pekáč úplně plný, bez mezer. Všechnu tuto nádheru zalijeme červeným vínem, přikryjeme druhým pekáčem, nebo alobalem a pečeme při 150°C. Asi půl hodiny před dopečením maso odkryjeme a dopečeme. Celková doba pečení by měla být co nejdelší. Já to peču 3,5-4 hod. Nepodlévám. Pojídáme s chlebem. Omlouvám se, až budu opět tuto živáňku dělat, vyfotím a přidám foto.