Staňte se našimi fanoušky na:

Mufiny s bílou čokoládou a lískovými oříšky

Autor receptu: Maruška (380 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept

Pracovní postup:

Pozn.: Přesné ingredience na výrobu tvarohové polevy jsou zmíněny v samotném textu (nejsou uvedeny ve výchozích ingrediencích, viz. výše). Mufiny: Předehřejte troubu na 180 °C (plynová trouba stupeň 4). Připravte si formu na 12 mufinů a vyložte každou formičku papírovým košíčkem. Ve středně velké míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V další středně velké míse šlehejte ručním mixérem, nastaveným na vysokou rychlost, máslo a cukr doběla, až získají krémovou konzistenci. Přidejte vejce a dobře rozmixujte. Nízkou rychlostí vešlehejte postupně dobře promíchané suché přísady střídavě s likérem, esencí a mlékem. Ručně vmíchejte lískové oříšky. Rozdělte rovnoměrně těsto do připravených formiček, každou naplňte jen do dvou třetin. Pokud vám náhodou nějaké těsto zbyde, raději naplňte další papírový košíček, než abyste do formiček dávali příliš mnoho těsta. Pečte 15-20 minut. Pro kontrolu píchněte do středu těsta špejlí, po vytažení by měla být suchá. Nechte mufiny chladnout ve formičkách 5 minut, pak je vyklopte na drátěnou mřížku a nechte vychladnout úplně. Tvarohová poleva: V nádobě s dvojitým dnem rozpusťte na mírném plameni bílou čokoládu (125 g). Nechte chvilku vychladnout. Ve středně velké míse rozmíchejte dohladka máslo (60 g), tvaroh (nebo čerstvý krémový sýr, 90 g)), jemně nastrouhanou citrónovou kůru (1 lžíce), hruškový likér (1 lžíce) a moučkový cukr (225 g). Vychladlé mufiny potřete polevou a navrch jako ozdobu nasypte pražené lískové oříšky nebo mandle a jeden či dva plátky jahody.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

petra.stefanova.7 |17. června 2013
vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!