Opláchnuté díly králíka protáhneme slaninou (pokud slanina zbyde, můžeme přidat do základu). Na sádle do růžova osmahneme nakrájenou (může být i nahrubo) cibuli společně s kuličkami pepře, popř. zbylou slaninou. Na základě opečeme králíka ze všech stran, přidáme česnek nakránejý na plátky nebo i prolisovaný, podlejeme trochou horké vody, osolíme a dusíme do měkka. Nejraději ho dusím v troubě asi při 175°C. Měkké maso přeložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple. Šťávu vypečeme na tuk, zaprášíme hladkou moukou, krátce opečeme, zalijeme teplou vodou a řádně prošleháíme a provaříme. Přidáme masox a podle potřeby ještě dosolíme. Provařenou šťávu procedíme na maso a společeně ještě jrátce povaříme, aby se spojily chutě. Podáváme s rýží, opékaným bramborem, těstovinami. Jak kdo rád.