NA TĚSTO: 4 vejce, 1 a 1/4 hrnku oleje, 2 hrnky hnědého cukru, 2 lžičky vanilkového extraktu, 2 hrnky polohrubé mouky Bio, 2 rovné lžičky prášku do pečiva, 2 rovné lžičky kypřící sody, špetku soli, 2 lžičky skořice, 3 hrnky nahrubo strouhané mrkve, 1 hrnek nasekaných vlašských ořechů (necháme si něco na ozdobení dortu po stranách) NA POLEVU: 500g mazacího sýra např. Lučiny, 2 hrnky moučkového cukru, 1 lžičku vanilkového extraktu, šťávu z 1/2 citronu, 2 lžíce másla (aby poleva nepraskala) Vyšleháme vejce, cukr, extrakt, pak přidáme suché přísady, nakonec mrkev a ořechy. Nalejeme do dortové formy a pečeme 60-70 minut na 175°C. Necháme vychladnout, rozřízneme v půlce podélně, asi 1/3 polevy namažeme dovnitř a zbytek na přiklopený dort nahoru a po stranách. Zbytek oříšků nasypeme na strany. Pokud seženeme marcipánové mrkvičky, ozdobíme jimi horní část dortu. Tip: Poleva se může na ochutnání zdát hodně sladká, ale když se spojí poleva s dortem je chuť akorát. Prý by dort vydržel i týden v chladu, ale u nás tak dlouho nevydržel.