Staňte se našimi fanoušky na:

Můj segedínský guláš

Autor receptu: misa.svubova (37 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
6× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Plecko si nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky. Na oleji orestujeme cibuli do zlatova. Přidáme maso a restujeme, dokud nepustí šťávu. Potom zalijeme vodou, osolíme, přidáme sušený česnek a červenou papriku. Dusíme zhruba do 3/4 měkkosti masa. Potom přidáme propláchnuté kysané zelí, nebo nepropláchnuté bílé. Záleží na tom, jak moc chcete segedín kysaný. Zalijeme šlehačkou a tu necháme přejít varem. Pokud je třeba, zahustíme lžičkou hladké mouky rozpuštěné v troše studené vody. S moukou musíme nechat přejít varem cca 10 minut a neustále mícháme, mouka se ráda připaluje. Jako přílohu podáváme houskové knedlíky nebo chleba.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |16. února 2014
máme rádi, 1+ Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!