Staňte se našimi fanoušky na:

Murgee Badaam - kuře

Autor receptu: Bábrle Inka (1292 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
7× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Cibuli nakrájíme na kolečka, zázvor nadrobno, obojí osmahneme na asi 20g sádla. Zaprášíme kari, přidáme kuřecí stehna, rajčata i se šťávou, sůl, skořici, kardamom a hřebíček, cca 30 minut podusíme. Rozehřejeme zbytek sádla a na něm krátce osmahneme rýži, přilijeme 3/4 l vody a osolíme. Přivedeme k varu a přikrytou necháme asi 15 minut dusit. Šafrán rozmícháme s 1 lžící vlažné vody. Zeleninu, skořici, kardamom, bobkový list, kurkumu, kmín a kešu oříšky orestujeme na oleji. Rýži se šafránem přidáme k zelenině a 3 minuty restujeme, dochutíme solí. Mandle a citronovou šťávu přidáme k masu a 5 minut povaříme. Kuře s omáčkou upravíme na mísu, zeleninovou rýži podáváme zvlášť.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Alma |19. dubna 2014
uloženo Odpovědět
junkie09 |14. května 2013
super Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!