Lilkovo-kuřecí kari s kokosovým mlékem
30
0
1
Cibuli nakrájíme na kolečka, zázvor nadrobno, obojí osmahneme na asi 20g sádla. Zaprášíme kari, přidáme kuřecí stehna, rajčata i se šťávou, sůl, skořici, kardamom a hřebíček, cca 30 minut podusíme. Rozehřejeme zbytek sádla a na něm krátce osmahneme rýži, přilijeme 3/4 l vody a osolíme. Přivedeme k varu a přikrytou necháme asi 15 minut dusit. Šafrán rozmícháme s 1 lžící vlažné vody. Zeleninu, skořici, kardamom, bobkový list, kurkumu, kmín a kešu oříšky orestujeme na oleji. Rýži se šafránem přidáme k zelenině a 3 minuty restujeme, dochutíme solí. Mandle a citronovou šťávu přidáme k masu a 5 minut povaříme. Kuře s omáčkou upravíme na mísu, zeleninovou rýži podáváme zvlášť.