Staňte se našimi fanoušky na:

Musaka z brambor, lilku a rajčat

Autor receptu: brenda (20 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
8× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Nejprve na cibuli orestuji mleté maso, osolím a přidám pokrájená rajčata, která si spařím a oloupu. Lepší jsou čerstvá. Podusit cca 25 minut. Ke konci přidám 4 stroužky česneku. Cibuli spíše podusím. Mezitím si pokrájím brambory na tenká kolečka. Lilek nakrájím na silnější kola a naskládat na pečící papír, mírně osolim a dát na 10 - 15 minut na nejvyšší stupeň trouby, aby se spekl. Omáčka 1 lžička oleje olivového 1 lžíce mouky Do smetany a do mléka nastrouhám 150 dkg eidamu a to celé zajeji a dopékám tak 10-20 minut těsně před vyndání pekáče. Do zapékací mísy dát na dno brambory, osolit. Na to vrstvu masa a na maso lilek. Pak zase brambory, maso a lilek a končíme bramborami. Hezky to tam namačkat. To celé dát cca na 1 hodinu do trouby na 150 stupňů - dle trouby. Po hodině vytáhnout a celé zalít smetanou a ještě 30 minut dopékat. Můžete pak dát i na 200 stupňů. Nedávat omáčku na začátku. Nemá význam akorát se speče a zhořkne

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Penelope |2. února 2014
skvělý recept, 1+ Odpovědět
T3r3z |5. června 2013
Skvělé :-) Odpovědět
petra.stefanova.7 |1. června 2013
určitě vyzkouším Odpovědět
jitulka |30. května 2013
to musím vyzkoušet Odpovědět
Jirinaja |27. února 2013
už dlouho chci musaku zkusit :-) Odpovědět
z.renka|16. srpna 2013
Právě jsem,,dokuchtila,, tuto dobrotu. Použila jsem vepřové maso a trošku koření a výsledek předčil má očekávání,l(ilek jsem toiž dotěď nevařila)-je to mňamka.Jen se mi zdá,že podle obrázku by to mělo být něco jako nákyp,moje je trochu ,,tekutější,, děkuji za recept Renka Odpovědět
michelle4|26. května 2013
vypadá skvěle Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!