Lilky očistíme, podélně nakrájíme na tenké plátky, osolíme a necháme v horké vodě na chvíli vypotit, aby se zbavily hořkosti. Mezitím nakrájíme nadrobno cibuli, rajčata spaříme, oloupeme a rovněž nakrájíme. Na omastku zpěníme cibuli, přidáme maso, osmahneme důkladně ze všech stran, přidáme pokrájená rajčata a chvíli podusíme. Poté necháme vychladnout. Vypocené lilky vymačkáme a opláchneme ve studené vodě, pak každý plátek obalíme v mouce a v rozšlehaných vejcích a osmažíme na omastku. Vychladlé maso osolíme a opepříme dle chuti, přidáme nasekanou petrželku a promícháme. Do vymazané zapékací mísy skládáme střídavě řadu osmažených plátků lilků a vrstvu masa. Začínáme i končíme lilky. Zbylá vejce rozmícháme s mlékem a musaku zalijeme. Pečeme při 200˚C asi 20 minut. Podáváme s kysanou smetanou a salátem.