Staňte se našimi fanoušky na:

Mušle s třešní

Autor receptu: Alma (504 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Středně náročné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Mouku prosát s cukrem, přidat mleté mandle, žloutky a máslo. Vypracovat hladké těsto a vtlačit ho do vymaštěných formiček. Korpusy péct na 180°C cca 12 minut. Upečené mušle vyklopit a nechat vychladnout. Do víčka plechovky Salka udělat malé otvory a postavit ji do hrnce s vodou, tak aby byla do 2/3 ponořená. Necháme ho vařit asi 2 hodiny, pak ho s máslem vyšlehat na krém. Formičky na mušličky umýt a osušit, pak do nich vtlačit kousky marcipánu. Na každou lasturku nanést trochu krému, navrch položit třešni a přitisknout lasturku z marcipánu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Monique |13. prosince 2013
to vypadá dobře Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!