Polévka se zemčaty
60
4
6
Maso i s kostmi uvaříme v osolené vodě doměkka. Cibuli osmahneme na másle, přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Podlijeme vývarem z masa a zvolna povaříme do změknutí. Knedlíčky: 300g jater, 20g másla, 1 vejce, špetka soli, 1-2 lžíce jemné strouhanky, 1 houska, 3 lžíce mléka, stroužek česneku Umeleme játra, smícháme s utřeným máslem a vejcem, osolíme, přidáme na drobné kostičky pokrájenou housku, podle potřeby zahustíme strouhankou a navlhčíme mlékem. Směs na knedlíčky osolíme, opepříme, ochutíme stroužkem česneku, zelenou petrželkou a v polévce povaříme cca 5 minut. Do talíře dáme tenké polévkové nudle, maso podáváme zvlášť. 1 porce = 420 kcal - T 19 - S 28 - CH 299