Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívaná jablka

Autor receptu: Maty (520 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
3× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Maso uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a nadrobno pokrájíme. Z jablek odřízneme vrchní část se stopkou (asi v 1/5 výšky) a dáme jí stranou. Z jablek odstraníme jádřince (zbytek ovětí necháme) a vydlabeme většinu dužiny tak, aby zbytek jablka zůstal neporušený, dužinu dáme stranou. Vydlabaná jablka i odříznuté vršky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme citronovou kůru a krátce povaříme (nesmí se rozvařit!!), vyndáme a ihned propláchneme studenou vodou. Smícháme maso, sýr, nadrobno posekanou cibuli, majonézu (můžeme nahradit tatarkou), drobně nasekanou jablečnou dužinu, pažitku (příp. petrželku), dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme opatrně jablka, přiklopíme vršky a dáme asi na hodinu do chladu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!