Maso uvaříme v osolené vodě, necháme vychladnout a nadrobno pokrájíme. Z jablek odřízneme vrchní část se stopkou (asi v 1/5 výšky) a dáme jí stranou. Z jablek odstraníme jádřince (zbytek ovětí necháme) a vydlabeme většinu dužiny tak, aby zbytek jablka zůstal neporušený, dužinu dáme stranou. Vydlabaná jablka i odříznuté vršky dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme citronovou kůru a krátce povaříme (nesmí se rozvařit!!), vyndáme a ihned propláchneme studenou vodou. Smícháme maso, sýr, nadrobno posekanou cibuli, majonézu (můžeme nahradit tatarkou), drobně nasekanou jablečnou dužinu, pažitku (příp. petrželku), dochutíme solí a pepřem. Směsí naplníme opatrně jablka, přiklopíme vršky a dáme asi na hodinu do chladu.