Staňte se našimi fanoušky na:

Nadívaný losos a brambory

Autor receptu: Nikoletta (498 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Pro zkušené
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: Zdravé
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
5× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Z jarní cibulky odstraňte ovadlé části a nasekejte ji na nudličky. Jednu chilli papričku rozřízněte podélně a odstraňte jaderník a všechna semínka. Nakrájejte ji na nudličky, stejně naložte se zázvorem. Oloupejte česnek a rozdrťte ho. Rozpalte olej, vhoďte cibulku, nasekanou na chilli papričku, zázvor i česnek a na středně vysokém plameni opékejte 3-4 minuty, aby všechno změklo. Pak přidejte kokosový krém a míchejte do zhoustnutí. Přisypte krevety a pohazujte jimi na pánvi 3-4 minuty, dokud nezrůžovějí. Směs přesuňte do mísy, v případě potřeby osolte a nechte zchladnout. Brambory oloupejte a překrojte na poloviny nebo čtvrtiny. Spolu s neoloupanými stroužky česneku je promíchejte v pekáčku pokropeném olivovým olejem. Pečte při 180°C dozlatova asi 50 minut. Zhruba v půli pečení přidejte rajčátka a koření, na závěr snítky rozmarýnu. Osolte podle chuti a průběžně obracejte. Mezitím připravte lososa. Odstraňte všechny jemné kosti, velkým nožem odškrábněte z kůže hrubé okraje a šupiny - postupujte od ocasu až k hlavě. Na kůži jednoho z filetů vytvořte velmi ostrým nožem zářezy ve tvaru X - jeden vedle druhého, vždy z jednoho konce na druhý. Na větší arch papíru na pečení položte 4 provázky dlouhé 30 centimetrů a na ně plát lososa kůží dolů. Na lososa rozprostřete připravenou nádivku, vyčnívající krevety zatlačte a zakryjte druhým plátkem lososa tak, aby kůže zůstala navrchu. Pevně zavažte provázky. Lososa přesuňte na plech a v troubě předehřáté na 220°C pečte 15-20 minut, dokud není maso hotové. V rendlíku rozehřejte citronovou šťávu, med a sójovku. Lososa přeneste na servírovací talíř a postříkejte horkou omáčkou. Ozdobte nudličkami z druhé chilli papričky a cibulkou. Podávejte s bramborami a rajčaty.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Buďte první, kdo vloží komentář!
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!