Rohlíky a plátky chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky a opečeme je nasucho v troubě dozlatova. Vychladlé pečivo zvlhčíme vývarem a necháme krátce nasáknout. Pórek nakrájíme a orestujeme na lžíci másla až zesklovatí, přidáme k pečivu společně s masem nakrájeným na kostičky, nakrájenou šunkou a částí nasekané pažitky. 2 bílky se špetkou soli vyšeháme do tuhého sněhu. Zbylá vejce a žloutky prošleháme se solí, muškátovým oříškem a pepřem a vmícháme je do směsi pečiva a masa. Zlehka po částech do hmoty vmícháme sníh a připravenou nádivku rozetřeme na dno vymazaného a vysypaného pekáčku. Vrch poklademe kousky zbylého másla a nádivku pečeme 40-45 minut při 175°. Nádivku nakrájíme na porce a posypeme pažitkou - může být horká i studená.