Staňte se našimi fanoušky na:

Nádivka nejen na Velikonoce

Autor receptu: Zorushka (153 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 45 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Omyté maso uvaříme do měkka. Hotové nakrájíme na kostičky. Mladé listy kopřiv vložíme do cedníku, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na kostky, vložíme do mísy k pokrájenému masu a zvlhčíme několika lžícemi vývaru. Přidáme sekané kopřivy, omytou a nakrájenou pažitku a přelijeme žloutky, které jsme smíchali se smetanou. Osolíme, okořeníme, promícháme a necháme chvíli uležet. Z bílků ušleháme tuhý sníh, lehce vmícháme do směsi a urovnáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Zvolna pečeme v předehřáté troubě do červena. Můžeme otestovat píchnutím špejle do středu, jestli se směs nelepí. Před podáním posypeme pažitkou. Nádivka je dobrá teplá i studená, se špenátem, bramborami nebo s jakýmkoliv zeleninovým salátem. Podobně připravuji nádivku s kuřecími játry - ty dávám syrové a nakrájené a přelévám vývarem z kostky slepičího bujonu.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

yuzum |24. ledna 2014
ukládám :) Odpovědět
lucy3 |12. dubna 2013
vyzkouším Odpovědět
mirek.pokorny|9. listopadu 2013
to hned skusim Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!