Omyté maso uvaříme do měkka. Hotové nakrájíme na kostičky. Mladé listy kopřiv vložíme do cedníku, přelijeme vroucí vodou a necháme okapat. Rohlíky nakrájíme na kostky, vložíme do mísy k pokrájenému masu a zvlhčíme několika lžícemi vývaru. Přidáme sekané kopřivy, omytou a nakrájenou pažitku a přelijeme žloutky, které jsme smíchali se smetanou. Osolíme, okořeníme, promícháme a necháme chvíli uležet. Z bílků ušleháme tuhý sníh, lehce vmícháme do směsi a urovnáme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáče. Zvolna pečeme v předehřáté troubě do červena. Můžeme otestovat píchnutím špejle do středu, jestli se směs nelepí. Před podáním posypeme pažitkou. Nádivka je dobrá teplá i studená, se špenátem, bramborami nebo s jakýmkoliv zeleninovým salátem. Podobně připravuji nádivku s kuřecími játry - ty dávám syrové a nakrájené a přelévám vývarem z kostky slepičího bujonu.