Troubu předehřejeme na 190°C, formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Sušené hřiby, více druhů, namočíme do vody, aby byly potopené, ale nepřebývalo příliš vody, přidáme bylinkové koření, část kořenícího přípravku a zázvor. Do kastrůlku dáme změklé máslo a necháme trochu rozpustit, nalijeme do misky a do vlažného dáme žloutky, bílky do jiné misky. Žloutky s máslem ušleháme šlehačem nebo metlou a vložíme nakrájené housky. Ty obalíme ve směsi, přidáme petrželku, pepř, sušené rajče. Pokud houby nevsákly všechnu vodu. Přendáme je k houskám a zbytek přecedíme přes hustější síto, abychom nepřišli o bylinky, ty vyklepneme ke směsi. Přidáme zbytek kořenícího přípravku. Ušleháme sníh a lehce zamícháme, spíš sněhem obalujeme masu. Směsí naplníme formu ( neuhlazovat, jen srovnat) a dáme do trouby. Hotová je tehdy, až má povrch krásně křupavý. Kdo rád houby, určitě si pochutná.