Staňte se našimi fanoušky na:

Nakládaná červená řepa se zelím

Autor receptu: Dědeček Hříbeček (507 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 1 hod. 40 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
4× přidáno do oblíbených

Ingredience

  • 1 lžička fenyklu
  • 1 lžička kmínu
  • 100 g cukru krupice
  • 30 g soli
  • 1/2 l octa
  • 1 l vody
  • 1 kg červené řepy
  • 1/2 kg zelí (hlávkové, bílé nebo červené)

Pracovní postup:

Omytou řepu dejte do hrnce s vodou a uvařte doměkka, pak vyndejte, nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte, promíchejte s fenyklem. Očištěné listy zelí nkrouhejte a spařte, promíchejte s kmínem. V hrnci svařte vodu s octem, solí a cukrem. Do zavařovacích sklenic střídavě navrstvěte řepu a zelí, vše zalijte horkým nálevem a sklenice uzavřete. Sterilujte 20 minut při 90°C.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

josifek |30. dubna 2014
Vyzkouším Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!