Staňte se našimi fanoušky na:

Nakládané houby

Autor receptu: L.C. (8 receptů)

Množství: neuvedeno
Obtížnost: Snadné
Příprava: neuvedeno
Vaření: 20 min.
Speciální kritéria: neuvedeno
(0 hlasů)
Ohodnotit recept
12× přidáno do oblíbených

Pracovní postup:

Očištěné houby propláchneme a krátce povaříme v osolené vodě. Po povaření (cca 4 minuty) houby vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Okapané houby rovnáme do sklenic(1 sklenice cca 720ml) prokládáme kořením a do každé sklenice vožíme půlku menší cibule. Poté zaléváme horkým nálevem, tak aby byly houby potopeny. Sklenice zavřeme a serilujeme. Nálev na 1 kg hub V hrku svaříme vodu s cukrem a přidáme ocet. Sterilace: Sklenice vložíme do hrnce, podlijeme vodou zhruba do poloviny víšky sklenic. Zahřejeme na 98 °C a při stejné teplotě sterilujeme asi 45 minut(7,2 dl). Menší sklenice(4 dl.) 35 minut.

Komentáře a dotazy…

Přidejte komentář:
Odeslat

Pro vkládání komentářů se přihlašte, prosím.

Annett |26. řijna 2014
miluji houby 1+ Odpovědět
kymlal |26. ledna 2014
skvělé Odpovědět
Peťa:-) |26. června 2013
paráda Odpovědět
nikita066 |4. května 2013
bude se hodit, díky Odpovědět
Buďte první, kdo položí autorovi dotaz!