Jeřabinový džem s jablky
100
1
2
Kukuřičku oloupeme a zbavíme vláken.Omyjeme je ve studené vodě a vložíme do vařící osolené vody.Na mírném ohni je vaříme skoro doměkka.Potom je zcedíme a přelijeme studenou vodou.Na nálev svaříme vodu se solí,cukrem a kořením.Mícháme,aby se sůl a cukr v nálevu rozpustily.Pak teprve jako poslední přidáme ocet.Necháme přejít varem a odstavíme z ohně.Nálev nalijeme přes síto,aby se zachytily kuličky černého pepře a nového koření.V nálevu zůstane pouze hořčičné semínko.Obě šalotky oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.Do horkých a suchých sklenek vkládáme kukuřičky a prokládáme je cibulkou.Pak přelijeme horkým nálevem,uzavřeme a sterilizujeme při 90C přibližně 20minut.